Címer

Sajtóközlemények 2014

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár közleménye az mfor.hu, 2014. december 5-én a „Szigorodik a táppénz – ezek miatt bukhatja az ellátást” című írásával kapcsolatban

A cikk egyes részei a törvény új elemeiként mutatja be azokat a rendelkezéseket, amelyek használata évek óta a hatályos „A kötelező egészségbiztosítási ellátásairól szóló 1997. évi LXXXIII. törvény” szabályai szerint történik.

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár közleménye a Borsban megjelent „Krisztike a legerősebb 6 éves kislány” című írással kapcsolatban (2014. 11. 25.)

A Bors mai számában megjelent cikk – miszerint egy daganatos kislány célzott terápiájához szükséges diagnosztikai vizsgálatot „nem egyedi módon” utasítottel az Országos Egészségbiztosítási Pénztár – alkalmas a rosszindulatú hangulatkeltésre, amelyet az OEP határozottan visszautasít.

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár közleménye: Elindult az OEP új honlapja (2014.11.03.)

Könnyen átlátható, felhasználóbarát felépítés és megújult funkciók jellemzik az OEP új honlapját. Korszerű, modern megjelenése, és letisztult arculata szintén megkönnyíti a felhasználók számára a naprakész információk és dokumentumok között a tájékozódást. A honlap elérhető okostelefonokról és táblagépekről is.

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár közleménye a tartósan betöltetlen háziorvosi szolgálatok betöltését szolgáló letelepedési pályázatról (2014. 08. 01.)

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár az Országos Alapellátási Intézet szakmai javaslata alapján pályázatot ír ki a tartósan betöltetlen háziorvosi szolgálatok betöltésének elősegítésére. 2014-ben összesen 500 millió Ft szolgál majd a pályázat fedezetéül.

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár közleménye az OEP adatközpontjának karbantartási munkálataival kapcsolatban (2014. 07. 25.)

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy 2014. július 25. 16 óra és 2014. július 27. 24 óra között az OEP adatközpontját karbantartási munkálatok miatt leállítjuk.

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár közleménye a Kisalföld című napilapban megjelent „Mégis ki az az OEP” című írással kapcsolatban (2014. 07. 25.)

Az OEP Nyugat-dunántúli Területi Hivatala minden esetben hozzájut a hozzá érkezett levelekhez, a helytelen címzés ellenére is. A hivatal ezeket a postai küldeményeket, annak tartalma szerint az illetékes szervhez is eljuttatja, így egyetlen beérkező levelet sem küld vissza.

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár közleménye az AFP szűrésekkel kapcsolatban (2014.10.30.)

A sajtóban, az AFP szűréssel kapcsolatban megjelent hírekkel összefüggésben az Országos Egészségbiztosítási Pénztár a következő közleményt adja ki:

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár közleménye az alapellátás finanszírozásban bekövetkezett változásokról (2014.02.26.)

A jogszabályi háttér:
A Magyar Közlöny 2014. február 24. napján, annak 26. számában megjelent és kihirdetett, az egyes egészségügyi és egészségbiztosítási tárgyú 40/2014. (II.24.) Korm. rendelet, amely több ponton is módosította az egészségügyi szolgáltatások Egészségbiztosítási Alapból történő finanszírozásának részletes szabályairól szóló 43/1999. (III.3.) Korm. rendelet alapellátásra vonatkozó finanszírozási szabályait.