Címer

Fekvőbeteg-szakellátás

Fekvőbeteg szakellátás

Klinikán, kórházban, szakápolási intézményben, valamint fekvőbeteg-ellátást nyújtó országos intézetben végzett minden ellátási esemény, amelynek során a biztosítottat az intézménybe felvették, és ott legalább 24 órán keresztül – nappali kórházi ellátás esetén legalább 6 órán keresztül – tartózkodik.

Aktív fekvőbeteg szakellátás

Az az ellátás, amelynek célja az egészségi állapot mielőbbi helyreállítása. Az aktív ellátás időtartama, illetve befejezése többnyire tervezhető, és az esetek többségében rövid időtartamú.

Krónikus fekvőbeteg szakellátás

Az az ellátás, amelynek célja az egészségi állapot stabilizálása, fenntartása, illetve helyreállítása. Az ellátás időtartama, illetve befejezése általában nem tervezhető, és jellemzően hosszú időtartamú.

Egynapos ellátás

Kórházi kezelést kiváltó olyan ellátás, amely speciális – a kórházi körülményekhez hasonló – feltételeknek megfelelő intézményben 24 óránál rövidebb ellátási időt igényel.

Fekvő adatlapok

A fekvőbeteg-ellátásban használatos adatlap (kitöltési útmutatóval) és technikai leírás.

Archívum

2021. nov. 04.

Rehabilitációs ellátás, REP 2018

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő tájékoztatója az Egészségbiztosítási Alap terhére finanszírozható, fekvőbeteg részére végzett rehabilitációs ellátás kapcsán meghirdetett Pilot II. programhoz.

Rehabilitációs ellátás, REP 2015

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár közleménye az Egészségbiztosítási Alap terhére finanszírozható fekvőbeteg részére végzett rehabilitációs ellátás kódolási szabályairól szóló kitöltési útmutató közzétételéről.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy 2015.06.22-től bővült a letölthető dokumentumok köre, az OEP honlapján elérhetővé vált a REP alapú rehabilitációs ellátás kódolási szabályainak bemutatására szolgáló esettanulmány is.