Az egészségügyi szolgáltatások Egészségbiztosítási Alapból történő finanszírozásának részletes szabályairól szóló 43/1999. (III. 3.) Korm. rendeletet módosító 557/2020. (XII. 4.) Korm. rendelet (6) bekezdése alapján - a 2020.10.21-én honlapunkon megjelent tájékoztatóban már előre jelzett - változtatások lépnek életbe a CT/MRI teljesítményjelentésekkel kapcsolatosan.

A 2021. január havi teljesítményjelentésektől kezdődően a jelentési rekordképben az eddig lehetőségként jelenthető naplósorszám jelentése kötelezővé válik, valamint az eddig egy hosszú térítési kategória helyett két karakter hosszan szükséges a teljesítményeket kódolni. (A meglévő egy hosszú térítési kategória értékeket vezető '0'-val kell kettő hosszúra átalakítani, a járóbeteg-szakellátáshoz hasonlóan.)


A változtatások célja a CT/MRI teljesítmény jelentések járóbeteg-szakellátás teljesítményjelentési rendszerébe való jövőbeli teljes integrációja. A meglévő CT/MRI rekordkép és a járó rekordkép összehangolásáról a későbbiekben – annak időszerűvé válásakor - adunk részletes tájékoztatást.


A CT/MRI jelentési rekordkép itt érhető el.

Budapest, 2021. január 20.
Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő