Az emberi erőforrások minisztere 22/2020. (VI. 26.) EMMI rendelete alapján, hatályos 2020. július 1-jétől.

A hatályos szabálykönyv WORD formátumban és PDF formátumban tölthető le.

A hatályos szabálykönyv változásainak letöltéséhez kattintson IDE.

A szabálykönyvek korábbi verziói és változásai az érvényességük kezdetének éve szerint:

2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010

Kemoterápiás protokollal nem rendelkező kemoterápiás kezelések jelentése:

Az egészségügyi szakellátás társadalombiztosítási finanszírozásának egyes kérdéseiről szóló 9/1993. (IV.2.) NM rendelet 1/A. melléklete tartalmazza a tételes elszámolás alá eső hatóanyagok jegyzékét és kódjait, indikációs területeket és a felírásra jogosultak körét.

Amennyiben ezen mellékletben feltüntetett kemoterápiás kezelésben használt hatóanyaghoz OENO kóddal rendelkező kemoterápiás protokoll nem rendelhető, az ellátás jelentése a protokoll hatályba lépéséig az alábbiak szerint történik.

A kemoterápiás hatóanyag hivatkozott jogszabályban rögzített indikációs köréhez tartozó protokolljainak hatályba lépéséig a készítmény felhasználásának kódolása az NEAK honlapján elérhető tételes gyógyszer jelentő adatlapon történik.

Ezen tételes finanszírozású gyógyszerfelhasználás jelentése mellett a fekvőbeteg-szakellátás teljesítményjelentésében a még protokollal nem rendelkező kemoterápiás kezelések esetén a "79999 Gyógyszerészeti hatóság engedélye alapján végzett, nyilvántartott protokollal nem rendelkező kemoterápiás kezelés" OENO rögzítése szükséges.

Amennyiben az alkalmazni kívánt kemoterápia tételesen finanszírozott gyógyszert nem tartalmaz, de befogadott, OENO kóddal rendelkező kemoterápiás protokollal nem rendelkezik, a "79999 Gyógyszerészeti hatóság engedélye alapján végzett, nyilvántartott protokollal nem rendelkező kemoterápiás kezelés" beavatkozást a fekvőbeteg-szakellátás finanszírozási adatlapján ez esetben is jelenteni kell.