Háziorvosi, háziorvosi ügyeleti ellátás


Háziorvosi és házi gyermekorvosi ellátás 

-A jogosult személy lakóhelyén vagy annak közelében, választása alapján, nemétől, korától, betegsége természetétől függetlenül folyamatosan biztosított, az alapellátás keretében szervezett egészségügyi szolgáltatás. 

A háziorvos az önkormányzattal kötött megállapodás alapján látja el a feladatait, de a háziorvosi tevékenység szakmai-, tartalmi előírásait, személyi-, tárgyi feltételeket jogszabályok határozzák meg, működését a NEAK – szerződés alapján –  az Egészségbiztosítási Alapból finanszírozza.

 

Rekordképek

Az ambuláns- és változásjelentés, a tételes betegforgalmi jelentés (B300), valamint az ügyeleti jelentés rekordképét megtalálhatják az alábbi linkre kattintva.

 

Beutalási törzslista (tételes betegforgalmi jelentéshez)

A 9 jegyű beutalási törzslista megtalálható az Adatbázisok / Törzsek menüpontokon keresztül.

 

Háziorvosi címlista

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelővel szerződött háziorvosi szolgálatok és hajléktalanokat ellátó szolgálatok listája, megyénkénti sorrendben, az alábbi menüponton érhető el.

 

Háziorvosi indikátorrendszer

A háziorvosi és házi gyermekorvosi szolgálatok által végzett minőségi és hatékony tevékenységek ösztönzése érdekében, 2009-ben országosan egységes indikátorrendszer bevezetésére került sor.

Az indikátorrendszer a háziorvosi szolgálatok körében bevezetett szakmai irányelvek mentén történő teljesítményértékeléssel, hatékonyabb, definitív ellátásra ösztönöz.

- A rendszer az évek során több alkalommal változott. Az indikátorrendszer aktuális szabályozásáról az alábbi dokumentum ad részletes tájékoztatást.

(Az indikátorrendszer korábbi változatairól szóló dokumentumok az Archívumban találhatók.)

 

 Betegéletút

A NEAK OJOTE Betegéletút webszolgáltatás INNEN érhető el.