Tisztelt Szolgáltató!


A járóbeteg szakellátás teljesítményjelentésével kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk.


Amennyiben a WinAmbu programot használja, úgy az elkészített jelentési állomány nem felel meg a 2024. január 1-től érvényes rekordképnek. Annak érdekében, hogy a hibás rekordképpel elkészített jelentések miatt ne essenek el a havi finanszírozási díjtól, elkészítettünk egy nagyon egyszerű segédprogramot, ami a WinAmbu által készített jelentési állományokat (AMB és AMK is) átalakítja a januártól hatályos struktúrára.
A program nem ellenőriz semmit sem a feldolgozandó fájlon, amennyiben az a régi rekordkép szerint érvényes struktúrájú állomány, akkor a megfelelő helyeken kibővíti „SPACE”-ekkel, hogy megfeleljen az új rekordképnek, de egyébként nem változtat semmilyen értéken és nem is ír be semmilyen értéket. Ebből következik, hogy az elkerülhetetlen szoftvercserét nem helyettesíti ez a segédprogram sem, ezért javasoljuk, hogy azt mihamarabb tegyék meg. Amint kihirdetésre kerülnek a 43/1999. (III. 3.) Korm. rendeletben az ambuláns adatlapra vonatkozóan az orvosazonosító típus mező értékei, azokat kötelezően tölteni kell, amit sem a WinAmbu, sem ez a segédprogram nem fog megtenni.

A program használatát igyekeztünk szintén nagyon egyszerűre elkészíteni. A programfájlt érdemes oda másolni, ahol a jelentésállomány is megtalálható. Alapértelmezés szerint a futtatás helyén lehet kiválasztani a módosítani kívánt jelentésállományokat. A kiválasztott fájl nevét egy „_OLD" taggal bővíti, míg az új átstrukturált állomány neve ugyanaz lesz, mint az eredetileg megnyitott régi struktúrájú állományé volt.

A programot (INNEN) tudja letölteni.

Tisztelettel,


Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő