Magyarországon jelenleg onkológiai szakellátásra járó-, és fekvőbeteg ellátás keretein belül kerülhet sor az Országos Tisztifőorvosi Hivatal által megállapított kapacitások keretén belül. Hazánkban klinikai onkológiai járóbeteg-szakellátást 94 intézmény, gondozást 88 intézmény, míg fekvőbeteg-szakellátást 30 intézmény nyújt. Sugárterápia és onkoradiológiai szakellátás 12 centrumban érhető el.

A fenti szakellátásokon túl, az onkológiában kiemelt szerep jut a patológiai és képalkotó diagnosztikának is. 2014-ben eddig 3 új CT és 4 új MR készülék befogadása történt meg, többletforrások bevonásával. Az új befogadásoknak köszönhetően a betegek hamarabb férnek hozzá a szükséges diagnosztikai vizsgálatokhoz, amely kiemelten fontos, mind a betegség diagnózisának felállításában, mind pedig a betegség progressziójának nyomon követésében.

A biztosító hasonlóan járt el a célzott terápiában használt készítményekkel is. 2012 óta 11 hatóanyag, illetve hatóanyag indikáció bővítésére került sor, ezzel is javítva az onkológiai célzott terápiákhoz való hozzáférést.

Az összefoglaló teljes szövege ide kattintva érhető el.