Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy 2009. október 1-jétől az Országos Egészségbiztosítási Pénztár hatósági eljárásaiban is lehetőség nyílik az elektronikus ügyintézésre. Ehhez Ügyfélkapus regisztráció szükséges, melyet bármely okmányirodában kezdeményezhet.


Bejelentő lap és tájékoztató a külföldön biztosítással rendelkező személyek számára (bejelentő lap és tájékoztató)-EGT

Azonosító: NEU.70
Verzió: 1.13
Letöltés: Letöltés

Az így megjelölt nyomtatványokat kizárólag OEP-es meghatalmazotti/képviseleti jogosultággal  lehet benyújtani.

A nyomtatványok elektronikus továbbításával kapcsolatban az alábbi teendői vannak:

  1. Töltse le az ANYK általános nyomtatványkitöltő keretprogramot a www.magyarorszag.hu/allampolgar/szolgaltatasok/adonyomtatvany.html honlapról és telepítse azt.
  2. Töltse le erről az oldalról az ügyintézéshez szükséges nyomtatványt, és telepítse azt.
  3. Az ÁNYK program segítségével nyissa meg és töltse ki az adatlapot.
  4. Kitöltés után készítse elő a nyomtatványt elküldésre: kattintson a Kapcsolat az ügyfélkapuval/Nyomtatvány megjelölése elektronikus beküldésre menüpontra. Ekkor a program ellenőrzéseket is végez. Jegyezze fel a nyomtatvány helyét és nevét.
  5. Ha hibátlan a nyomtatvány, akkor kattintson a Kapcsolat az ügyfélkapuval/Elektronikus küldés ügyfélkapun keresztül menüpontra. Ez megnyitja a számítógép alapértelmezett internet böngészőjét, és betölti a www.magyarorszag.hu főoldalát. 
  6. Jelentkezzen be a személyes ügyfélkapujába, és töltse fel a dokumentumot a következő linken: https://www.magyarorszag.hu/allampolgar/szolgaltatasok/feltoltes

A beküldés menetéről, a nyomtatványok telepítéséről és használatáról az Ügyfélkapu e-tananyagaban találhat bővebb leírást. 

Amennyiben az elektronikus nyomtatványok valamelyikét meghatalmazottként/képviselőként kívánja benyújtani és még nem rendelkezik az Országos Egészségbiztosítási Pénztár nyilvántartásában bejegyzett meghatalmazotti/képviseleti jogosultággal kérjük, az igény beküldése előtt, szíveskedjék meghatalmazotti/képviseleti jogosultságát nyilvántartásba vetetni. A nyilvántartásba vételhez az alábbi, megfelelően kitöltött és aláírással (pecséttel) hitelesített nyomtatványt (regisztrációs lap) kell leadni az egészségbiztosító valamely ügyfélszolgálatán.

Regisztrációs lap és Kitöltési útmutató a regisztrációs laphoz

 

Országos Egészségbiztosítási Pénztár