Hatályos: 2017.07.01.

A teljesítmény elszámolásokban az eddig használatos országkódok helyett 2016. június 1. napjától a nemzetközileg is elismert ISO-3166-os kódtörzsben szereplő országkódok kerülnek elfogadásra.

Az erről szóló közlemény ide kattintva olvasható, az ISO kódállomány pedig innen tölthető le. 

Gyógyszertörzs extrafinanszírozási esetekhez.

Az extrafinanszírozás során használható, átlagárakat tartalmazó gyógyszertörzset az alábbi táblázat tartalmazza, de ebben a formátumban (DBF) nem használható az extrafinanszírozási programhoz! 

50 elemű súlyszámtömb tartalma HBCS 5.0 szerint, költségelemek szerinti bontásban. Az összes érvényes HBCs-t tartalmazó verzió, kiegészítve a határnapokkal.

Az érvényben levő ötjegyű BNO-kódok mellett, vényírásnál elfogadott három- és négyjegyű kódok, amelyek megegyeznek az 1995-ben kiadott BNO-10 kézikönyv tartalmával. (dBase állomány)

A rehabilitációs ellátási program szerinti nappali ellátásokra vonatkozó Nappali Ellátási Programcsoportokat (NEPCs) az alábbi táblázat tartalmazza. Hatályos: 2012.01.01-től

A fekvőbeteg szakellátásban használt morphológiai kódokat az alábbi táblázat tartalmazza.

Az alábbi táblázat tartalmazza a funkcióképesség, fogyatékosság és egészség nemzetközi osztályozását (FNO). Érvényes: 2004. 01. 01-től