Címer

Keresőképtelenség felülvizsgálata

Tisztelt Munkáltató!

Tájékoztatjuk, hogy a 102/1995. (VIII.25.) Korm. rendelet 6. § (3) bekezdése szerint a munkáltató jogosult a betegszabadság, illetőleg a táppénz igénybevétele alatt a munkavállaló keresőképtelenségének felülvizsgálatát kezdeményezni.

2015. április 1-től a felülvizsgálati kérelmet a keresőképtelen állományban tartó szolgálat szerint illetékes eljáró fővárosi és megyei kormányhivatal részére kell megküldeni. A kérelemnek tartalmaznia kell a keresőképtelen munkavállaló személyes adatait (TAJ szám, név, lakcím, születési dátum, anyja neve) a munkáltató adatait (munkáltató neve, címe, adószáma, aláírási jogkörrel rendelkező személy neve) valamint telefonos és postai elérhetőségét.

A kormányhivatalok elérhetőségét az alábbi linken keresztül tekinthetik meg: 

http://www.kormanyhivatal.hu/hu/elerhetosegek

Budapest, 2015. április 1.
 

Tájékoztató a keresőképtelenség munkáltató által kezdeményezett felülvizsgálatáról

(2020.06.08.)

A keresőképtelenség és keresőképesség orvosi elbírálásáról és annak ellenőrzéséről szóló 102/1995. (VIII.25.) Korm. rendelet 6. § (3) bekezdése szerint a munkáltató jogosult a betegszabadság, illetőleg a táppénz igénybevétele alatt a munkavállaló keresőképtelenségének felülvizsgálatát kezdeményezni a fővárosi és megyei kormányhivataloknál.